Nyheder
standard banner.jpg

Haderslev Sangakademi indbyder igen til at synge med

Haderslev synger – syng med

Korene i Haderslev Kommune har taget det nye koncert- og fællessangskoncept som Sangakademiet har udarbejdet til sig.

Haderslev Synger – syng med er et sangarrangement, hvor et af kommunens mange kor, kan præsentere sig selv gennem et lille kort program, og hvor publikum så inviteres til at synge med på fællessange og måske også korsange.

 

4 kor har indtil nu meldt sig, og det betyder, at man næste gang kan komme og synge med Vor Frue Cantori d. 26. oktober kl. 19.30 på Den gamle Katedralskole. Korets dirigent Juliane Ilgner har valgt nogle fællessange, som der kan synges med på, og der bliver også lejlighed til at prøve at synge flerstemmigt. På den måde kan man komme helt ind i korets værksted og opleve hvordan koret arbejder.

Der bliver også smagsprøver på korets repertoire i en lille koncert.

Koret har eksisteret siden 1972 og er et af Sønderjyllands dygtigste kammerkor med både nykomponeret og gammel musik på repertoiret. Koret har turneret flere steder i Europa og var i juli på turne i Holland, ligesom koret i mange år har glædet publikum i det sydjyske med versioner af de store klassiske orkester- og korværker.

 

Til foråret har Gram Mandskor og Sønderjysk Kor meldt sig på banen til at få Haderslev til at synge med og Haderslev Lærerkor havde et arrangement i august.

"Vi vil gerne vænne folk i Haderslev til at komme og synge sammen med os og der er både sange og kor nok at tage af", fortæller Sangakademiets leder Edna Rasmussen.

 

Festsalen bliver til en sangsal.

Rammen omkring arrangementerne bliver den gamle katedralskoles festsal på Gåskærgade.

Haderslev Kommune har tildelt sangakademiet størstedelen af tiderne i festsalen, som dermed laves om til en sangsal. Allerede nu er der korprøver og talentundervisning 4 dage om ugen i salen og to aftner er også reserveret til sangakademiets aktiviteter.

 

Den dejlige sal med sine træpaneler og glasmosaikker er skabt til musik, og har en uforlignelig akustik til korsang, koncert og fællessang” siger Edna Rasmussen ”Den er præcis bygget til det formål, og egentlig kunne den ligeså godt have heddet sangsalen fra begyndelsen. Det hedder salen i den gamle katedralskole i Ribe og disse samlingssale har i høj grad tidligere dannet ramme om musik og sang på stedet”.

 

For et år siden investerede Sangakademiet i et flygel som blev sat i salen og dermed er salen klar til sang. Så nu skal Haderslev til at synge med.

Haderslev Synger - Syng Med: Sang i Bispehaven 27.august

Marianne Christensen

 Søndag den 27. august lægger biskop Marianne Christiansen have til, når hun og Haderslev Sangakademi inviterer til ”Sang i bispehaven”.

 Det er, som det lyder: Sang fra Højskolesangbogen i sommerhaven. Bare det. Højskolesangbogen er fuld af sange om liv og tanker, natur og kærlighed - alt det, som vi er fælles om som mennesker. ”Sang i bispehaven” er en anledning til at dele et par timer og mange sange med hinanden, siger biskop Marianne Christiansen.

 Haderslev Lærerkor synger for og med, og biskoppen vælger, motiverer og fortæller om sangene. Der bliver desuden mulighed for, at deltagerne også kan foreslå yndlingssange. Arrangementet er åbent for alle interesserede. I tilfælde af regn rykker det indenfor. Det vil da finde sted i Sangsalen på Den gamle Katedralskole, Gåskærgade 28 i Haderslev.

 

Følg arrangementet på facebook.com/sangihaderslev og Haderslev Stifts hjemmeside.


Se plakaten og følg med i kommende Syng Med-arrangementer her.


Pressefoto på www.haderslevstift.dk/biskoppen/Marianne-Christiansen/Pressebilleder

 

 

logo

Insprirationsdage 2016

Haderslev Sangakademi afholder inspirationsdage for musiklærere, organister, korledere og sangpædagoger og andre interesserede med markante instruktører fra ind- og udland.

For sjette gang vil Haderslev Domkirke og tilstødende bygninger summe af liv og klinge med sang kort efter sommerferien.

I weekenden 2. - 3. september samles nemlig mere end 170 korsangere i og omkring Haderslev Domkirke for at modtage undervisning af gæsteinstruktører. Det er 6. gang Haderslev Domkirke slår dørene op til arrangementet

Alle med interesse for sang og undervisning af børn og unge inviteres til at kigge instruktørerne over skulderen og samle inspiration til den kommende sæson.

Konceptet for dagene er enkelt: Forskellige kor og solister arbejder intenst i åbne værksteder, og alle kursusdeltagere kan komme og gå til de enkelte workshops, helt som det passer dem, og dermed opleve lidt af noget og meget af noget andet - alt efter interesse.

Desuden vil der være oplæg af mere teoretisk karakter, når stemmecoach Ulla Munch lørdag eftermiddag vil fortælle om “Ro og fokus i en korleders hverdag”.

Instruktørerne arbejder med kor på forskellige niveauer. Således medvirker Haderslev Domkirkes Juniorkor med piger fra 3. - 6. klasse.

Her arbejder Helle Høyer arbejde med elementær indstudering af enkle satser og klang hos yngre børn, mens Haderslev Domkirkes Pigekor og Haderslev Drengekor vil arbejde med mere avancerede satser under ledelse af henholdsvis Michael Bojesen og Erasmus Baumgartner, Østrig.

Som tidligere år vil der også være mulighed for at komme med ind i enkelte sangeres “maskinrum”, når solister fra korene modtager individuel sangundervisning. Det er inspirerende at opleve, hvordan unge stemmer i løbet af kort tid kan udvikle sig og ændre klang og udtryk.

 

Hele weekendens program kan ses i folderen her!

 

Inspirationsdage

 

Gulddrengene giver high five til Haderslev Drengekor

Haderslev Drengekor sang for SønderjyskEs guldvindere ved modtagelsen på Haderslev Rådhus. Hør indslaget herhigh five til ishockey

Pigekorets første CD er på trapperne

Pigekor CD optagelse 2 B

Læs mere ...

Drengekor gjorde stort indtryk på regentparret

royak-sang30

I begyndelse af juni gæstede regentparret Haderslev. Her fik de sig en musikalsk oplevelse af de store.

Læs mere ...

Drengekoret synger Messias for første gang

Haderslev Drengekor medvirkede i december i Händels storslåede korværk Messias.

Billetterne til opførelsen i Haderslev Domkirke blev nærmest revet væk og der var udsolgt 3 uger før koncerten.

Koncerten blev gentaget i Slesvig Domkirke d. 19. december.

 

 

14 Messias-Slesvig1

Domkirkens Pigekor synger 1. pris til Haderslev

EMJ2014 - 3. Haderslev Domkirkes Pigekor


For andet år i træk har Haderslev Domkirkes Pigekor bevist sine musikalske kvaliteter i det store udland.

Koret har således her i weekenden vundet en 1. pris ved den internationale korfestival ”62nd Europees Muziek Festival voor de Jeugd” i Belgien.

Læs mere ...

Visionsmøde giver sangundervisningen fornyet energi

IMG 3023

Alt tyder på, at sangundervisningen rundt omkring på skolerne i Haderslev Kommune nu får ekstra dynamik.

Læs mere ...

200 børn fik en uforglemmelig oplevelse

5d1f261486
Der blev sunget, lyttet og klappet, da 200 børn fredag den 25. oktober optrådte i Kulturhus Harmonien sammen med Sigurd Barrett.

Læs mere ...