Nyheder
standard banner.jpg

Kendt sopran tilknyttes Haderslev Domkirkes Pigekor

Bente Vist er uddannet ved Norges Musikkhøgskole i Oslo, Det kongelige Danske Musikkonservatorium og den verdensberømte Juillard School of Music i New York. 

"Det har længe været et ønske at få tilknyttet en sangpædagog til Domkirkens Pigekor", siger korets dirigent, Thomas Berg-Juul. "At det lykkes os at få fat i en så dygtig sanger og erfaren pædagog er vi naturligvis meget glade over. Bente Vist har lige præcis den lyd og dét lys i sin stemme, som vi uge efter uge orienterer os efter i det klanglige arbejde med Pigekoret."

Undervisningen begynder umiddelbart efter årsskiftet og bliver tilrettelagt således, at den afvikles inden Haderslev Domkirkes Pigekor deltager i den internationale kor konkurrence i Bratislava i slutningen af april måned.

"Sangundervisning er ikke "mirakelmedicin", der udvikler pigernes stemme fra den ene dag til den anden", fortsætter Thomas Berg-Juul. "Samtidigt er det klart, at vi har gjort os store anstrengelser for at få et tilbud op at stå til januar for netop at ruste koret bedst muligt til den spændende udfordring, det bliver at skulle konkurrere med andre kor fra Europa."

Også projektleder for Haderslev Sangcenter, Henrik Rønnow, er lykkelig over udviklingen:

"Vi er glade for at kunne medvirke ved etableringen af dette tilbud for Pigekoret. Sangcentret har netop som ét af sine formål styrke Haderslev Domkirkes Pigekor og Haderslev Drengekor. Derudover er Haderslev Sangcenter også forpligtet på at brede sangen mest muligt ud i bredden i Haderslev Kommune."

Ansættelsen af Bente Vist sker i samarbejde med Haderslev Musikskole.

Det bliver muligt for alle at opleve Bente Vist i den nærmeste fremtid. Hun medvirker nemlig som solist sammen med Domkirkens Pigekor ved den traditionsrige julekoncert "Julemusik for alle pengene".
Koncerten finder sted d. 19. december kl. 19.30 i Haderslev Domkirke.

Bente Vist har en omfattende solistisk virksomhed bag sig, og har medvirket på CD-indspilninger af Buxtehudes kantater og som solist på albummet "Seadrift" med værker af Per Nørgaard.

Derudover har hun omfattende pædagogisk virke på bl.a. Syddansk Musikkonservatorium og Skuespillerskole i Odense.