Nyheder
standard banner.jpg

Nu tør Mathias synge lidt højere

Lørdag eftermiddag var cirka 200 på plads i Haderslev Domkirke for at nyde tonerne fra 130 korsangere. En af stemmerne tilhørte 14-årige Mathias Kongsted Haugaard, der har sunget i Haderslev Drengekor de seneste fire sæsoner. Koncerten var kulminationen på en lang dag med masser af musik. Haderslev Sangcenter havde nemlig inviteret korsangere fra hele regionen til masterclass.
- Det var en rigtig, rigtig god dag. Især fordi det var en rigtig hyggelig dag. Men der var også gang i den, og jeg lærte en masse ting, og jeg synes det lød rigtig godt, siger Mathias Kongsted Haugaard.


Finpudsede sangen
Dagen igennem blev han undervist af den århusianske dirigent Carsten Seyer-Hansen.
- Han var en frisk fyr, der havde masser af energi og var supersjov, og han sørgede for, at dagen aldrig blev kedelig, siger Mathias Kongsted Haugaard.
- Han lærte os nogle andre teknikker og finpudsede vores sang, tilføjer den unge korsanger og forklarer, at det er der ikke altid tid til i dagligdagen.
Og Mathias Kongsted Haugaard er ikke i tvivl om, at han fik et stort udbytte af masterclassen.
- Jeg er blevet lidt mere sikker på de forskellige toner, og jeg tør synge lidt højere, fordi jeg er sikker på at ramme de rigtige toner, siger han.


Fik rykket grænser
Også Haderslev Sangcenter havde stort udbytte af dagen, oplyser kunstnerisk leder af sangcenteret domorganist Henrik Skærbæk Jespersen. Omkring 30 musikpædagoger, sanglærere og organister gæstede masterclassen for at observere og få ny inspiration. På den måde blev sangcenterets netværk udvidet. Samtidig gav dagen sangcenteret mulighed for at give korsangerne et skub fremad.
- Mange af sangerne fik rykket nogle grænser, fordi de modtog undervisning, mens en gruppe voksne kom og overværede det. Og det har givet rygrad, siger Henrik Skærbæk Jespersen og tilføjer, at korsæsonen nu er begyndt med et brag.
Endelig gav masterclassen og den tilhørende koncert sangcenteret mulighed for at invitere musikelskere i Haderslev til en fantastisk koncert.
- Masterclassen er helt sikkert noget, vi gerne vil have op at stå igen næste år, slår Henrik Skærbæk fast.

Kort om masterclassen
130 børn og unge fra Haderslev, Aabenraa, Sønderborg og Løgumkloster tdeltog i masterclassen.

Her hjalp en række af landets dygtigste sangundervisere til at blive endnu dygtigere til at synge. Børnene blev delt op i fem værksteder, og hele dagen foregik i og omkring Haderslev Domkirke. Kirken lagde desuden også rum til en storslået koncert, hvor børnene viste, hvad de havde lært i løbet af dagen.