Nyheder
standard banner.jpg

Kordrenge fik et skud selvtillid

Tre dage sidst i maj var der caféaften for drengene i det ene af Haderslev Sangakademis to elitekor, Haderslev Drengekor. De 40 drenge fra koret skulle enkeltvis rejse sig, fortælle om en sang, de havde valgt, og herefter synge solo foran hele forsamlingen.

 

Der blev hevet sange frem fra den danske guldalder og ikke nok med det. Drengene kastede sig også ud i sange på både engelsk, tysk og latin.

Scenen synes måske som taget ud af en undervisningssituation fra længe, længe før lærerlockout og snak om helhedsskole. Men billedet af sort skole er aldeles misvisende, forklarer administrativ leder af Haderslev Sangakademi Henrik Rønnow.

For caféaftenerne var kulminationen på et længere forløb mellem korsangere og sangpædagog Lene Farver, og noget som drengene havde set frem til. Og de glædede sig til at vise prøver på deres kunnen.

- Begejstringen lyste ud af dem, siger Henrik Rønnow, der kalder caféaftenerne for en ganske fantastisk oplevelse at være vidne til.

Også for drengene var udbyttet stort.

- Det var helt fantastik at opleve drengene få et selvtillidsboost af at rejse sig op og synge på den måde, siger Henrik Rønnow.

Cafeafterne fandt i øvrigt sted i ”Sangstationen” på Domkirkepladsen i Haderslev.