Nyheder
standard banner.jpg

Visionsmøde giver sangundervisningen fornyet energi

Sangundervisningen i Haderslev Kommune har fået et skud vitaminer. Det skyldes, at underviserne på skolerne har fået fornyet energi efter et visionsmøde, som Haderslev Sangakademi i samarbejde med Haderslev Kommune forleden havde inviteret til. Det fortæller Haderslev Sangakademis daglige leder Henrik Rønnow.

 

- Der var en vilje og begejstring i forhold til at skabe en forandring på musik- og sangområdet i Haderslev Kommune. Det var så berigende, siger han.

- Jeg var helt høj efter mødet, fordi mødedeltagerne bare gerne ville have lov til at være med til at skabe en forandring, siger en meget tilfreds Henrik Rønnow og tilføjer, at musiklærerne ikke har haft de nemmeste vilkår gennem de seneste år. – Økonomiske nedskæringer har desværre sat et tydeligt negativt aftryk på sang i skolerne, konstaterer Henrik Rønnow.

Titlen på mødet var ”Så syng da – Haderslev!”, og den daglige leder af Haderslev Sangakademi glæder sig desuden over tilslutningen til visionsmødet.

- Der var et super godt fremmøde, faktisk var der repræsentation fra stort set samtlige skoler i kommunen. Det er vi utroligt glade for, siger Henrik Rønnow.

Helt konkret blev det vedtaget at oprette et netværk for musiklærerne i Haderslev Kommune. Musiklærerne savner nemlig faglig sparring, og har derfor brug for at mødes med kollegaer.

Heidi Kudahl fra Den Jyske Sangskole i Herning fortalte på visionsmødet om nogle af de konkrete projekter og kurser, som Den Jyske Sangskole tilbyder. Blandt andet efteruddannelse til musiklærere. 

Og i forbindelse med visionsmødet gav deltagerne udtryk for, at de også er interesserede i efteruddannelse og kurser. Haderslev Sangakademi er klart til at tage udfordringen op.

- Haderslev Sangakademi vil meget gerne hjælpe skolerne med at få sang på skemaet, ligesom vi gerne tilrettelægger kurser, der kan opkvalificere musiklærerne. Den nye folkeskolereform giver gode rammer for sang, og vi støtter gerne op omkring en positiv udvikling, fortælles Henrik Rønnow. – Sang har kolossal betydning både indlæringsmæssigt og socialt. Det styrker sammenholdet og skaber en god trivsel.

- Man slår ikke på nogen, man lige har sunget sammen med, siger Henrik Rønnow.