Nyheder
standard banner.jpg

Elever er blevet meget klogere på den danske sang

Tre komponistbesøg på tre folkeskoler og musikskoleelever, som fik tips til at skrive egne sange. Koncerter, workshops og en ny komposition er blot et par konkrete eksempler på de mange ting, borgerne i Haderslev Kommune fik ud af, at Haderslev Kommune i 2013 havde æren af at være Spil Dansk Kommune.  

Hvert år den sidste torsdag i oktober bliver den danske musik hyldet ved Spil Dansk Dagen. I den forbindelse bliver nogle kommuner udpeget til at blive Spil Dansk Kommune, hvilket giver mulighed for at nogle særlige, musikalske tilbud. I 2013 fik Haderslev Kommune, takket være økonomisk støtte fra Udvalget for Kultur og Fritid, den mulighed og greb chancen.  

Det er Haderslev Sangakademi, der har koordineret de mange musikalske tilbud, der fulgte med det at være Spil Dansk Kommune. Skoleforvaltningen har i den forbindelse været en vigtig medspiller, da et af målene har været at brede sangen ud til flest mulige skoler.

Ifølge administrativ leder af Haderslev Sangakademi Henrik Rønnow er målet nået.

- Vi er nået ud til virkeligt mange skoleelever. Og i samtlige projekter har sangen været i højsædet, siger han. 

I anledningen af Haderslevs status som Spil Dansk Kommune har musikeren Jacob Pedersen på opfordring fra Haderslev Sangakademi skrevet en ny sang til Haderslev Kommune. Sangen heder Løvfaldstid, og du kan finde tekst og noder til den her på hjemmesiden i spalten til højre.