Nyheder
standard banner.jpg

Sangakademiet får ny leder

- Det er helt efter planen.

Sådan siger den nu afgåede administrative leder af Haderslev Sangakademi Henrik Rønnow om sin afgang. Han forklarer, at hans primære rolle har været at få etableret sangakademiet og skabt et solidt fundament, hvilket er lykkedes nu. Samtidig er Henrik Rønnow blevet valgt ind i Haderslev Byråd og har derfor svært ved at finde tiden til også at varetage posten som administrativ leder af sangakademiet. Begge dele betyder ifølge Henrik Rønnow, at tidspunktet har været det rigtige:

- Jeg ville gerne stoppe, når sangakademiet kører på skinner, og det føler jeg, at det gør nu. Men jeg er ked af at stoppe. Det er vanvittigt spændende, siger Henrik Rønnow og tilføjer, at det kribler i ham for også at få lov til at være en del af de projekter, sangakademiet har i støbeskeen.

Henrik Rønnow understreger desuden, at han i forbindelse med byrådsarbejdet i mange sager ville have været inhabil, hvis han samtidig var administrativ leder for Haderslev Sangakademi.

Bestyrelsesformand for Haderslev Sangakademi samt musikskoleleder på Aabenraa Musikskole Edna Rasmussen er ny administrativ leder. Hun tiltrådte officielt stillingen den 1. juli. Lederskiftet er ikke dog sket fra den ene dag til den anden. Edna Rasmussen og Henrik Rønnow har i flere måneder arbejdet sammen for at skabe en glidende overgang.

Edna Rasmussen siger, at det ikke var svært at sige ja til jobbet som administrativ leder af Haderslev Sangakademi.

- Jeg brænder for sangakademiet. Både som et elitært projekt og som folkeligt projekt. Det har udviklet sig til noget helt fantastisk, og det vil jeg gerne være med til at bære videre, siger hun og tilføjer, at hun selv udspringer fra kormiljøet omkring Haderslev Domkirke og stadig har tætte relationer til det.

Edna Rasmussen har i syv år været medlem af Statens Kunstråd, hvor hun lidt på afstand gennem fondsstøtte har været med til at sætte gang i projekter.

- Og ny synes jeg, at jeg trænger til at følge et projekt på tæt hold, siger Edna Rasmussen og forklarer, at det også er medvirkende til, at hun har takket ja til at blive ny administrativ leder.

Gennem sit virke i Aabenraa Musikskole arbejder Edna Rasmussen dagligt med unge musikentusiaster. Hun ser frem til også at komme tæt på de unge i sangakademiet.

- Det er inspirerende at arbejde sammen med unge, ambitiøse mennesker, slår hun fast.