SyngDanmark
standard banner.jpg

SyngDanmark

Haderslev Sangakademi er et af 10 nationale Sangkraftcentre i netværket SyngDanmark, der er en del af Sangens Hus. 5 ud af de 10 Sangkraftcentre ligger i Region Syddanmark.

 

I Sydjylland:

Det Sønderjyske Sangcenter, Sønderborg

Haderslev Sangakademi

Esbjerg Sangakademi

På Fyn:

Den fynske Sangskole, Faaborg-Midtfyn Kommune

Assens Sangkraftcenter, ASK

 

SyngDanmark-netværket er en central del af Sangens Hus. Hvert sangkraftcenter er udpeget på baggrund af elitært arbejdende sangmiljøer.

De enkelte sangmiljøer har gennemgået en stor organisatorisk og kunstnerisk udvikling gennem deres deltagelse i Sangkraft-projektet. Der arbejdes målrettet indenfor både bredde og elite i et frugtbart samspil. Med elitemiljøerne som både lokale og regionale fyrtårne er der skabt et stort fokus og synlighed på sangen i de respektive områder. Dette omfatter både mange tiltag i forhold til sangen i skolerne, den brede folkelige sang, amatørkor, sang på virksomheder og meget andet.

Hvert sangkraftcenter støttes økonomisk frem til 2018 gennem SyngDanmark af Det Obelske Familiefond. Hertil kommer tilskud fra kommuner, fonde og virksomheder i forbindelse med koncertopførelser, rejser og diverse sangstimulerende projekter.

 

SyngDanmark – et netværk af Sangkraftcentre.

SyngDanmark er et netværk af Sangkraftcentre i Danmark under Sangens Hus. Netværkets formål er at tale sangens sag i alle dele af samfundet og at fremme inspiration, vidensdeling, kommunikation og samarbejde mellem alle de som arbejder professionelt med sang og stemme.

SyngDanmark er opstået på baggrund af en observation af, at vi som samfund bliver stadig mindre sangvante og at denne udvikling opleves som et tab.

SyngDanmark skaber rammerne for at vende denne udvikling, ved at skabe nye samarbejder om den fælles sag for at sikre en langtidsholdbar udvikling.

Se også sangenshus.dk